Szechenyi-2020 falu-program szechenyi-terv-plusz

Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési terve

Tisztelt Lakosság!

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni.

Tájékoztatom, hogy a Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).

Az intézkedési tervjavaslatok egyeztetésének eljárásrendjéről a Korm. rend. 11. §-a rendelkezik. Az ebben foglalt előírások alapján az intézkedési tervjavaslatokat a KTI az érintett települési önkormányzatok részére továbbítja. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Korm. rend. 11. § (6) bekezdése alapján az intézkedési tervjavaslatra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 nap áll rendelkezésre.

Az intézkedési tervjavaslatot az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

  • Általános leírás – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Műszaki dokumentáció – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Fejér – Tác – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – Intézkedési terv – Közúti

A fenti dokumentumok közül az általános leírás és a műszaki dokumentáció közvetlenül pdf formátumban letölthető, míg a település specifikus közúti intézkedési terv letöltéséhez a megnyitott file fölött az egér jobb gombjának megnyomásával a nyomtatás funkciót választva, a „Cél” rubrikában a „Mentés PDF-ként” opciót beírva a file pdf formátumban lementhető.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a webhelyen elérhető stratégiai zajtérképekhez tartozó dokumentumok („Általános leírás – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus”, „Műszaki dokumentáció – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus”, „Fejér – Tác – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – települési érintettség adatok – Közúti”) egyeztetésére 2018-ban már sor került, ezért azok csak tájékoztató jellegűek, nem képezik a jelen egyeztetés tárgyát.

Végezetül tájékoztatom Önöket, hogy az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára, bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

A közzététel napja:

2019. december 11., szerda

30 napos véleményezési határidő vége: 2020. január 10., péntek

Tác Község Önkormányzata

,

Tác - Gorsium Község honlapja 2014