Szechenyi-2020 falu-program szechenyi-terv-plusz

TOP-4.1.1-15-FE1-2016-00032 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Tácon

Széchenyi2020 - ERFA

 

 

Kedvezményezett: Tác Község Önkormányzata

A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Tácon

A szerződött támogatás összege: 60 750 000 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-FE1-2016-00032

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A jelenlegi táci háziorvosi rendelő 1946-ban épült, az akkori elvárásoknak megfelelően. Az épületen az elmúlt 20 évben nem történt említhető felújítás (leszámítva az előírt évenkénti meszelést és a kb.25 éves bútorok időnkénti olajfestékkel történő lefestését).

Állaga leromlott, fala kívül belül pereg a nedvesség miatt, a nyílászárók megvetemedtek, korhadnak. Jelenlegi állapotukban nem javíthatóak. Hőszigetelése az épületnek nincs, üzemeltetése, fűtése gazdaságtalan. Az egészségügyi tanácsadó (védő- és tanácsadó) épületéről ugyanez mondható el.

Konzultálva az építésszel, és a pályázati feltételeket is (pl. kötelező akadálymentesítés) figyelembe véve a község orvosi rendelője csak egy másik önkormányzati telken, új építésű egészségcentrumként valósulhat meg.

Ebben az új épületben kap helyet a település háziorvosi rendelője (vegyes praxis) korszerű eszközökkel felszerelt helyszíne. Ez a helyszín biztosítja az iskolaorvosi és a foglakoztatás-egészségügyi ellátást, szűrést, tanácsadást is. A tervezett épület mind a bekerülési mind a fenntartási-üzemeltetési költségek optimalizálása szempontjaiból került kialakításra. Fokozott hőszigetelésű falazatok, födémek, nyílászárók, burkolatok.

A beépítésre kerülő anyagok hosszú élettartamúak. Az épület helykihasználása optimális, semmilyen felesleges helységeket, alapterületeket és megoldásokat nem tartalmaz. Az új épület gazdaságos energiafelhasználását egyrészt már a fűtés korszerű kiépítése jelenti, valamint a napkollektor használata biztosítja a környezetbarát energiafelhasználási technológiát, mely a működési költséget is csökkenti majd.

Az új, korszerű Egészségügyi Centrum létrehozásával a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosított lesz Tácon is, mellyel a község népesség megtartó ereje nő, javul az itt lakók életminősége is.

 

További információk: https://www.palyazat.gov.hu/

 

A kivitelezés képekben:

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

20171123_161717

SAMSUNG CAMERA PICTURES

20171220_144614

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

, , , , , ,

Tác - Gorsium Község honlapja 2014