Szechenyi-2020 falu-program szechenyi-terv-plusz

V. Táci Pálinkaverseny

Az V. Táci pálinkaversenyre májusban került sor, amelyre 79 minta érkezett (gyümölcs-, szőlő-, és törkölypálinkák). A fesztivállal a pálinka kulturált fogyasztását kívánták népszerűsíteni, s egyúttal a település és a térség pálinkáit megmérettetni. A bírálóbizottság elnökeként Pataki Attila, az országos pálinkaverseny zsűritagja ténykedett. A pálinkákat 5 szempont szerint értékelték: az illat tisztasága és karaktere, az íz tisztasága és karaktere, valamint a harmónia tekintetében. Az ítészek az élénkség, frissesség, intenzitás, fajtajelleg, testesség és az összhatás kifejezést is sűrűn emlegették. A bírálat a községházán zajlott, a vendéglátással megspékelt eredményhirdetést a horgász tavi pihenőpavilonnál tartották, ahol megrendezésre került az idei családi nap. Az eseményre kilátogatók megnézhették a helyi művészeti csoportok színvonalas műsorát. A legkisebbek számára ugráló vár és arcfestés színesítette a programot.

A versenyen aranyérmet érdemelt Horváth Anna Cserszegi fűszeres törköly, Horváth Istvánné szilva, Kiss Gábor fehér faeper, Osváth István Irsai Olivér szőlő, Pál Jenő fehér faeper és Sárga muskotály törköly, Sass András meggy, Szajkó Norbert cigánymeggy és Szalai Gyula Aletta szőlő pálinkája. A verseny legjobb pálinkája címet Szalai Gyula Aletta szőlőpálinkája kapta, a viadal legeredményesebb versenyzője Osváth István lett.

Az eredményhirdetés után a résztvevők és a vendégek is megkóstolták a versenymintákat. Véleményt mondtak arról, hogyan kell jó cefrét és jó pálinkát készíteni, hogy minél kiválóbb pálinkák kerülhessenek a családok ünnepi asztalára, és minél jobb minták érkezzenek a jövő évi pálinkaversenyre.

A nap Retro discoval zárult.

Köszönjük a szervezők és a segítők munkáját.

, ,

Tác - Gorsium Község honlapja 2014